Cases og referencer

Konsulenter til nyt marked

“Momentum Consulting fandt to tunge Management-konsulenter, og i dag er der etableret en årlig omsætning på kr. 30 mio.”

Konsulentfirmaet havde i forvejen succes på udvalgte dele af det offentlige marked, men havde igennem flere år søgt at komme ind på et nyt offentligt marked. De havde bearbejdet enkelte nøglepersoner, men det var ikke lykkedes at nå i mål i form af vundne opgaver. Der var ganske enkelt brug for at ansætte en eller flere tunge management-konsulenter med praktisk erfaring fra det selvsamme marked og en ”proven track record” i form af solgte og velgennemførte opgaver.

I samarbejde med Momentum Consulting blev der lagt en strategi for rekrutteringsprocessen.

Opgaven skulle primært løses via Search rettet mod udvalgte konkurrerende konsulentvirksomheder, der i dag var leverandører og dominerende på det pågældende marked. For at sikre, at vi nåede ud til hele målgruppen og samtidig synliggøre vores kundes intentioner om, at de var på vej ind på det nye marked, udarbejdede vi en større stillingsannonce, der blev bragt i et førende dagblad.

Searchen blev gennemført af vores research-funktion, og det lykkedes relativt hurtigt at kortlægge og opnå kontakt til netop den målgruppe, vores kunde var interesseret i – succesfulde management-konsulenter med adskillige års erfaring på det pågældende marked. Mange var ikke interesserede i at skifte, men enkelte var bevidste om de gode karrieremuligheder, som stillingerne indebar. Efter en indledende interview- og testrunde hos Momentum Consulting var vi klar til at præsentere et mindre felt af særdeles kompetente kandidater.

I samarbejde med vores kunde instruerede vi kandidaterne i at forberede og præsentere en praktisk case, der skulle dokumentere deres erfaring inden for salg af komplekse konsulentydelser. Præsentationerne førte til ansættelse af to erfarne management konsulenter fra en konkurrerende konsulentvirksomhed.

To år efter at opgaven var afsluttet, havde vores kunde nået og overgået de satte mål for det nye marked – en årlig omsætning på kr. 30 mio. med udsigt til yderligere vækst i de følgende år.

Citat

Det lykkedes relativt hurtigt at kortlægge og opnå kontakt til netop den målgruppe, vores kunde var interesseret i – succesfulde management konsulenter med adskillige års erfaring